alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Tequilat

Kissa tietää - tequila on Meksiko

Tequilat: Jose Cuervo Éspecial (kullakka väri, pehmeän viskinen tuoksu), Olmeca Anejo Extra Aged Tequila, Sauza Tequila Blanco (täysin kirkas, hopeinen), Macho Tequila (kirkas, tumma salmiakkinen tuoksu), Sierra Tequila Reposado.

Tequila on voimakkaan makuinen Meksikossa valmistettu viina, jonka raaka-aineena on agaavekasvin mehu. Tequilassa täytyy olla vähintään 51 % agaavea ennen kuin sitä saa kutsua tequilaksi, aito premium-tequila on aina 100 % agaavea. Tequilaa ja muista agaavelajikkeista valmistettuja viinoja kutsutaan yhteisnimityksellä mezcal. Tequilan alkoholipitoisuus on noin 40 %.

Tequila on Meksiko, se on ainoa tuote, joka tunnistaa meksikolaisetkulttuurina. Kunnon tequilat ovat ikävä kyllä Suomessa todella kiven alla. Tekiila Los Tres Tonos Reposado 0.7 pullo maksaa viisi euroa Meksikossa. Alkon hinnasto, tequilat - Sierra Tequila Reposado 38.0 %, 0.5 pullo - 23.90 €. Mistä Tequila on saanut nimensä? Nimen alkuperästä Tequila on mysteeri.

photo: tequila drinkki

Pojat kehuu juoneensa tequilaa, mutta uskallan epäillä; veikkaan että olette juoneet Sierraa tai Two Fingersiä, ehkä Skorpionia, tietämättä ettei noilla litkuilla ole mitään tekemistä oikean tequilan kanssa. Jos tequilaa ostaa alkosta, niin pitää olla valmis uhraamaan n.98 € saadakseen ainoaa suomessa myytävää 100 % agave tequilaa (Jose Cuervo Reserva de Familia), joka sekään ei ole edes mitenkään hyvä, onpahan vaan aito ja ylihinnoiteltu. Parhaat miksatut(useamman agavetisleen sekoitus)tequilat alkossa on El Jimadorit tilausvalikoimassa, tai näitä hiukan huonompi Sauza Hornitos. Nuo on tehty Meksikossa, sierra ja muut litkut on tehty Saksassa tms. Euroopassa ja sisältävät agavetislettä noin 1 % kokonaismäärästä. Nyrkkisääntö on että jos pullosta ei löydy merkintää “100 % Blue Agave” niin se on silloin viinaa, ei tequilaa. Eron tajuaa kun maistaa aitoa.

Tequila reseptejä

Iced Tequila on cocktail, jonka päävalmistusaineet ovat vodka, rommi, tequila ja gini. Me kaikkihan tiedämme, että tequila tekee sinut onnelliseksi. Suosittu muunnos on sekoittaa yhtä paljon vodkaa, giniä, tequilaa ja triple seciä ja täyttää lasi jollakin kolajuomalla.

Tequila drinkki El Bastardo: 4 rkl Tabasco, 1.25 dl Whisky, 1 dl Vodka, 1.5 dl Tequila. Laita ainesosat shakeriin sekoita kunnolla noin 30 sekuntia ja kaada oluttuoppiin. Polttelee ensimmäiset 2 minuuttia kunnes tabasco imeyttää alkoholin suoraan verenkiertoon. Luultavasti drinkin idea ei olekkaan saada loppuun juoduksi ennenkuin toivotut vaikutukset saavat otteen.

Heiii bunnnyyy <3 ne tequilat eile oli iha liikaa, mut heyyyy tänää partyyyy beibeeee!