alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Siiderit

kuva: Onnellinen Joe juhlii siiderit.

Juhlii onnellinen ystäviä, hyvää musiikkia ja ihana siideri.

Tarjolla on laaja sortimentti kuivista siidereistä, kevyisiin ja makeisiin siidereihin asti. Siiderit voidaan jakaa kuiviin ja makeisiin siidereihin. Siiderit ovat tarkoitettu lähinnä juomiseen.

Koti siiderin teko. Tästä muistuu mieleen ensimmäiset omat kotitekoiset siiderit ja hyvällä tavalla! Lähestulkoon kaikkiin siidereihin pätee sama valmistuskaava joten tässä oma kaavani malliksi - Omena siideri 10%: 20 litraa omenatuoremehua, 250g rusinoita, käymisainepakkaus. Koska omenamehussa on luonnostaan sokeria, niin sokeria ei lisätä. Jälkimakeussuositukseni on 14tl Hermesetasliuosta. Ennen nauttimista pullot pariksi tunniksi jääkaappiin ja nauttiminen ehdottomasti kirkkaasta siideri lasista jolloin voi ennen juomista nauttia työnsä tuloksista eli kirkkaudesta, poreilusta ja tuoksusta. Ja sit maistamaan!

Omenasiiderin korvike. Keinotekoinen omenan maku. Viinan maku jää pois. Ajattelin tehdä omenasiideriä edullisesti mutta eipä tämä kummoista ole. Ohje: sodastream laitteella tehdään omena limonaadia josta 2dl laitetaan 4cl vodkan + jääpalojen sekaan hämmentäen sekoittaen. Hämmennetään.

kuva: Katy on kuivahko omenasiideri Englannista.

Katy on puolikuiva englantilainen siideri, joka valmistetaan Katy -omenoista.

Katy on puolikuiva englantilainen siideri, joka valmistetaan Katy -omenoista. En osaa sanoa, mitä hauskaa siinä on, että siiderin nimestä tulee mieleen mature -osaston Margareth Thatcher? Katyn siiderissä on kissamaista potkua 7,4% ja käymiseen käytettävä shampanjahiiva antaa neidille elegantin vivahteen. Kyllä ne vaan osaa siideriä tehdä. Runsaiden jäiden kera erinomaista ja viettelevän petollista, mikäli maistat pullon tai pari. On Katyt sellaisia hyvää Cideriä Somersetistä!

kuva: Tuo Oiva-siideri on muuten hyvää!

Pussikaljotellessa hoviskan rannassa, tuo Oiva-siideri on muuten HYVÄÄ!.

Siideri merkit. Golden Cap omena lasipullossa, se sininen Classic. Kopparbergin siidereitä tulee juotua, jos jotain. Niissä on makua toisin kuin perussuomalaisissa siiderinlitkuissa. Myös Strongbow silloin tällöin maistuu. Dry Apple Fizz tai joku sinne päin on ainoa juotava siideri, loput maistuu oksettavilta sokerilitkuilta. Crowmoorin kuivaa omenaa saa monissa juottoloissa hanasta sopuhintaan ja hyvältä maistuu. Golden Capia, Hartwallin Upcideria tai mitä tahansa päärynäsiideriä vain paremman puutteessa. Magners. Peruspäärynäsetti á la Hartwall on varma valinta. On makea, mutta siinä ei ole mitään häiritseviä paskavivahteita vaan se on "puhdasta tavaraa". Golden Capin light omena on maistunut ovelan hyvältä. Ei liian makea eikä myöskään mädän omenainen kuin se normiomenasiideri. Myös Move on pirteä vaihtoehto.

Verkkokauppa siideri. Rainbow Apple omenasiideri 4,7 til-% 50 cl, valmistusmaa Suomi, veden alkuperämaa Suomi. Angry Orchard Traditional Dry Hard Cider 5.5%, valmistusmaa Yhdysvallat, hinta € 3.41. Kopparberg Cider Strawberry-Lime 12 x 0,33 litraa, valmistusmaa Ruotsi, hinta 11.26 EUR. Tarjous! Yep Cider 0.5 4.5%, Halpaa & Pahaa, huom päiväys!

Suomen siiderit, mikä ja mitä on suosikkisi siideri?