alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Rommit

photo: Stroh on itävaltalainen rommi. Se pidetään yleisesti rommia.

Rommit ovat väkevät alkoholijuomat.

Rommit ovat sokeriruokomelassista, -siirapista tai -mehusta tehdyistä mäskisekoituksista tislattu väkevä alkoholijuomat. Kuubalaiset rommit kärsivät USA:n johtaman taloudellisen ja poliittisen saarron vaikutuksissa ja toisaalta kuluttajat eivät saa nauttia näistä maailman laadukkaimmista rommeista kaikkialla maailmassa. Appleton White Classic 40%, Bacardi Limón 37.5%, Bacardi Superior 37.5%, Havana Club Añejo 3 Años 40%, Havana Club Añejo Blanco 37.5%, Old Captain Extra Dry 37.5%, Ron Cabana Blanco 37.5%, Santa Maria Superior Rum 37.5%. El Dorado Special Reserve on hieno 15-vuotias rommi Guyananasta ja sen on tuottanut Demerara Distillers Ltd. Tämä hieno rommi on tehty melassista ja se on ikäännytetty tammitynnyreissä.

Monelle Suomessa on yllätys, että maailmassa on 600-700 eri rommimerkkiä. Saksassa juodaan suhteellisesti hiukan enemmän tummaa rommia, sillä itävaltalainen Stroh ja muut sen tyyppiset suositut lämpöjuomat laskettaneen tässä yhteydessä rommiksi. Cuba Libre tietenkin: tummaa rommia, kokista ja sitruunaa! Tai lorauta kaakaon joukkoon. Cuba libre tehdään vaaleaan rommiin. Tummaa voisi juoda teen ja hunajan kanssa. Ennen iltaa Eino menee ostaa muutaman pullon rommii Alkosta. Superpremium rommit ovat rommien aatelia. Bermudez Anniversario on minimissään 12 vuotiasta kypsytetty rommi.

photo: rum-runners

Rommi on alun perin kotoisin Karibian saaristosta.

Minkälaisia rommeja tykkäätte juoda? Tumma Captain Morgan kuuluu omiin lempijuomiini, sitruunan viipaleella ja jäillä. Kaikissa sivistysmaissa Havana Clubia saa viinakaupoista, ja kaikkein sivistyneimmissä sitä saa myös maitokaupoista. Rommi on alun perin kotoisin Karibian saaristosta. Rommin kulutus on ainakin jossain määrin riippuvainen muodista; ihmiset juovat juomia, jotka ovat muodissa juuri nyt. Ennen oli alkossa myös rommia, joka kulki nimellä "silmäpuoli". Huhhahhei ja rommia pullo! Kylmän työpäivän jälkeen kuumaa rommitotia ei voita mikään. Filippiinien kuuluisin Tanduay rommi on erittäin laadukasta ja miellyttävää!

Tummat rommit ovat voimakasaromisempia kuin vaaleat rommit.