alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Punaviinit

kuva: punaviini.

Alkon erikoisvalikoima punaviini Romanée-Conti.

Mietoja viinejä ovat punaviini, valkoviini ja roseeviini sekä hiilidioksidia sisältävät kuohuviinit. Väkevät viinit sisältävät käymisalkoholin ohella tislattua väkiviinaa. Punaviini on kohtuullisesti nautittuna todellinen terveysjuoma!

Tänä vuonna Ranskan tunnetuimpien viinitilojen korkealuokkaisimpien viinien kysyntä Kiinassa on ollut niin vahvaa, että tuotanto ei riitä vastaamaan siihen. Erityisesti kiina-buumi koskee Bordeaux'n alueen viiden arvokkaimman premier cru -viinin tuottajia (Château Mouton Rothschild, Château Lafite Rothschild, Château Margaux, Château Latour ja Château Haut-Brion), sillä viinikärpäsen puremat kiinalaismiljonäärit ovat kiinnostuneita juuri näistä "legendaarisista" huippuviineistä.

Los Pinos Tinto Barrica 2010 - tämä elegantti viini on viinin ystäville, jotka pitävät hedelmäisistä viineistä. Cabernet Sauvignon 30%, Syrah 30%, Tempranillo 40%. Tosi hyvää pizzan kanssa!

Espanjan punaviinit. Espanjan viininteon kuva tällä hetkellä on kahdenlainen: toisaalla ovat suuret kansalliset, jopa ylikansalliset yhtiöt, jotka haalivat omistukseensa kaikki mahdolliset bodegat. Pahimmillaan tämä on merkinnyt laadun heikkenemistä – tai ainakin tasapäistymistä. Toisessa äärilaidassa taas ovat uudet, pienet ja äärimmäisen laatutietoiset bodegat, jotka tuottavat pieniä määriä tarkkaan harkittua laatua melko korkeaan hintaan. Kumpikaan näistä ääripäistä ei juurikaan tuota perinteistä espanjalaista viinityyppiä, sen valmistus on jäänyt vain harvojen perinteitä kunnioittavien (riojalais)bodegojen omaisuudeksi. Koko punaviinikenttä tuottaa entistä alkoholipitoisempia viinejä – 14 % on jo pikemminkin yleistä kuin harvinaista. Vanhan riojalaistyypin 12 % alkaa olla historiaa.

kuva: punaviinit.

Paras viinikumppani liharuoille ja tapaksille!

Punaviinin kalorit - Paljonko punaviini sisältää kaloreita? Punaviini sisältää 70 kcal / 100 grammaa punaviiniä. Ravintolassa punaviiniä myydää 12 cl tai 16 cl annoksina. 12 cl punaviiniä sisältää energiaa siis 84 kcal ja 16 cl yhteensä 112 kcal. Makea punaviini 0,7 pullo = 610 kcal.

Hae Alkosta... Domaine de la Romanée Conti, Bourgogne, Ranska 2009. Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tummakirsikkainen, herukkainen, orvokkinen, mausteinen, elegantti, moniulotteinen, pitkä. Alkoholi: 13,50%. Energiaa: 90 kcal / 100 ml. Suljentatyyppi: luonnonkorkki. Hinta: 10000,40 € 0,75l (13333,87 €/l). Tämä juoma on sallittu vain 18 vuotta täyttäneistä.

Parhaimmat punaviinit ja viinien hakupalvelut löytyvät myös mobiililaitteilla.