alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Oluet

photo: Oluet

Smetana: tämä Simo on 5,2%:n versio eli siellä baijerilaistenkin suosimassa vahvuudessa. Simoa on saatavilla myös monopolirajat alittavalla pitoisuudella.

Todellisuudessa moni olut vain maistuu paremmalta, kun sen alkoholipitoisuus on 5 % tai vähän yli.

Olut on hyvan ruoan ystava. Olutta valitessa kannattaa huomioida myös sen alkoholipitoisuus. Vahvempi olut ei aina ole se paras vaihtoehto, varsinkaan ruokajuomaksi. Noin viisiprosenttinen olut on useimmiten paras kumppani ruoalle. Sitä vahvemmat oluet sopivat esimerkiksi juustojen kanssa. Keskiolut sisältää energiaa noin 40 kcal / 100g.

Oluen paneminen. Mutta kuinka moni on perehtynyt aiheeseen tai valmistanut itse olutta?

Aikoinaan tuli tehtyä niillä halvoilla valmispaketeilla (joku Finladia mömmö se oli pahviputki pakkauksessa). Maku sen mukainen. Mutta Koffin 1 olutta sai käsittämättömän halpaan hintaan korikaupalla ostettaessa. Kaupungissa oli aina tarjous marketissa ja työttömälläki oli semmoseen varaa. Kun sekotti 50/50 suhteella oli tarpeeksi vahvaa ja maku hyvä.

Sinebrychoff Puolukka-Stout

Tuopin ääressä: Sinebrychoff Puolukka-Stout, alkoholipitoisuus 4,7%, Pahat kielet kertovat tämän olevan koffin porteria laimennettuna, johon on lisätty mustikka ja puolukkamehua, mainitaan myös sana "aromi". Velvetin jälkeen ensimmäinen maitokauppavahvuinen pintahiivaolut Koffilta.

Vois tehdäkkin. Paljonkohan tulee hintaa litralle kun itse tekee? Alkoholi on hyvää teotwawki valuuttaa. Ja ei se mitään vaikka ei menis kaupaksi. Mukavahan se on itse juoda ja nauttia hyvästä kotivarasta. Grillailee vaan Lidlistä ostettuja purkkinakkeja ja nauttii oluesta.

Olut. Suomessa A-olut mielletään lähinnä juoppojen ja 50+ pönöttäjien juomaksi. Miksi näin? Olut sisältää lukuisia mineraaleja, joita ihminen tarvitsee selviytyäkseen. Keskiajan Euroopassa olut oli tärkeä osa ruokavaliota, kun ravinnosta oli puutetta. Tällöin olutta tarjoiltiin myös lapsille osana energia- ja ravinnepitoista ruokavaliota. Olut voi jopa parantaa naisilla kognitiivista älykkyyttä. makuja.fi

Maailman vanhinta olutta on löydetty Ahvenanmaalta. Olutpulloja löytyi samasta 1840-luvulla uponneesta laivan hylystä, josta oltiin nostamassa maailman vanhimmaksi arvioitua samppanjalöytöä. Olutlöydön ansiosta Ahvenanmaan maakunta omistaa nyt maailman vanhimman samppanjan lisäksi myös maailman vanhinta olutta. Maailman vanhimpiin kuuluva olut rekonstruoidaan ja otetaan uudelleen tuotantoon.

photo: Olutfestivaali

Olutfestivaali: keskiverto tuoppi sisältää 20 prosenttia päivän kuitutarpeesta, mikä auttaa alentamaan kolesterolia. Oluessa on myös paljon B-vitamiineja ja noin 200 kilokaloria, mikä on vähemmän kuin täytetyssä uuniperunassa.

Oluen kalorit riippuvat oluen sisältämästä alkoholista. Oluen kalorimäärät riippuvat suurelta osin siitä, paljonko alkoholia olut sisältää. Siis siitä onko kyseessä I-olut, III-olut vai kenties vahvempi olut.

Kohtuullisesti alkoholia käyttävät välttyvät täysraittiita todennäköisemmin sydän- ja verisuonitaudeilta, laaja tutkimuskatsaus vahvistaa. Suojavaikutus liittyy noin 1-2 päivittäiseen alkoholiannokseen. Tiedemiehet ovat todistaneet, että pubissa käyminen on hyväksi ja oluen nauttiminen samalla reissulla vielä parempi.

Myydyimmät oluet: pilsnerit ja lagerit - Saku Originaal 0.33 5.2%, Carlsberg Elephant 0.33 7.5%, Saku Rock 0.33 5.3%, Norrlands Guld 0.33 5.3%, Saku Tume 0.33 6.7% Osta oluet olut olutta netistä. Systembolaget.

Anna minulle kylmä olut!