alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Long drinkit

kuva: Sinebrychoff Long Drink.

Hei punkero, tuo lonkero. Älä koske mun Lonkeroon.

Lonkero on puhtaasti suomalainen juoma. Muualta maailmasta ei vastaavaa löydy. Lonkeron historia ulottuu Helsingin Olympialaisiin ja vuoteen 1952. Silloin tuotiin markkinoille kaksi erilaista long drink -juomaa (gin-grape ja brandy-pommac). Valmiiksi pullotetut juomasekoitukset oli helppo anniskella. Olympialaisien muita uutuuksia olivat mm. Coca Cola ja baaritiskit.

Top 3 longdrinkit. 1. A. Le Coq GIN Long Drink, ehdottomasti parasta lonkeroa. 2. Hartwall original longdrink, hyvää perussettiä. 3.Hartwall original longdrink strong (7,5%), aika rapea. Ja ruokakaupasta ostetut hiivakiljut esim. Otto tai Kurko eivät ole mistään kotoisin. Totuushan on se että ei ole olemassa ku yksi ainoa OIKEA lonkero ja kaikki muut on kopioita. Nimittäin se 50+ vanha Hartwallin Lonkero!

Ja ainakin yhtä hyvää on omatekemä talon lonkero: Bombay Saphir Giniä ja grapelimua, tietty pitää mitata, ettei tule liian vahvaa, ei ole tarkoitus tehdä mitään 15 % vaan just sopivan loivaa pitkää juotavaa.

Juoma-arvostelut! Ei mitään pitkiä turinoita, näin lyhyesti vaan: Garage Hard Lemonade. Jees peruslonkkua, maistuu sitruunalle, menee aina alas. Vähän kuin peruslonkeroa olisi sitruunatiivisteellä vähän terästetty. Parempaa kuin käymisteitse tehdyt lonkerot, mutta toimisi paremmin tislatusta alkoholista valmistettuna juomasekoituksena. Melkein aina löytyy jääkaapista sixpäkki.

Long drinki Pramian Päärynälonkero on sisartuotteensa Ananaslonkeron tapaan PET-muovipakkauksessa. Hedelmäinen ja raikas juoma on juuri sopivan makea juotavaksi. Puhdas maku piristää, kun virkistys on paikallaan. Energiapitoisuus 220 kJ/100 ml, sokeria 45 g/l, makeutusaineet E 950 ja E 951. Päärynälonkeroa myydään vain Alkoissa! Kupla on maustamaton lonkero, jonka alkoholipitoisuus on 8%. Se on myös oivallinen "alusta" drinkkikokeiluille. Maustamaton, lisäaineeton, sokeriton - sokeria 0 g/l.

kuva: Lonkero leguana tuoppi.

Olvi mainostaa uutta Leguana-lonkeroaan mainoslauseella "Legualize!" Slogan viittaa kannabiksen laillistamisen puolesta käytettyyn sanontaan Legalize.

Hartwall Original Long Drink Light. Tuoksuu lonkerolta niin kuin olettaa saattaakin. Myös maku on viimeisen päälle nappiin niin kuin aidon ja alkuperäisen pitääkin olla. Aluksi maistuu greippi ja jälkimaku on viinaisa. Sisältää giniä, sokeria, asesulfaami K:ta ja aspartaamia. Pakkaustyyppi: tölkki. Hintaluokka 2,44 €, vain Alkosta. Hartwall on vuonna 1836 perustettu panimokonserni. Alunperin kemian professori P. A. von Bonsdorffin ja vuorimestari Victor Hartwallin perustama yhtiö tuotti kivennäisvesiä Helsingin vanhimmassa talossa, Sederholmin talossa, Senaatintorin kulmalla.

kuva: Long drinkki on aitoa oikeaa!.

Lonkero on aitoa oikeaa!

Suomen LonkeroLiitto on perustettu 11.11.1998 Pyhäjärven kaupungin Pyhäsalmessa edistämään ja kehittämään suomalaista long drink –juomakulttuuria. Tarkoituksensa toteuttamiseksi liitto esimerkiksi järjestää vuosittain Lonkerofestivaalit, harjoittaa valistus- ja tiedotustoimintaa sekä järjestää koulutusta ja opintomatkoja.

Verkkokauppa LONG DRINKIT. Hartwall Original Long Drink 5,5% 24x33cl, hinta 18.99 €. A Le Coq G:N Grapefruit 5,5% 24 x 0,33l, tarjoushinta 18.95 EUR. Cabana Cuba Libre 24 x 0,33l, 20.30 EUR.

Suomessa tunnetuin long drink juoma on Gin long drink, lonkero.