alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Liköörit

photo: liköörit

Liköörit - liköörin miedompi versio, keltainen Chartreuse, tuotiin myyntiin ensimmäistä kertaa vuonna 1838. Kesämuistot mieleen tuova täyteläinen likööri, jossa on perinteinen mummolan mansikoiden maku. Vähän alkoholia sisältäviä liköörejä ei yleensä kannata varastoida pitkään. Mustila Viini Oy:n likööreissä maistuvat aidosti marjat ja hedelmät, sillä niistä ne on tehty. Mainio likööri, maistuu yksinkertaisesti mustaherukalle, ikään kuin erittäin sokeriselle, vähän käyneelle kotitekoiselle mustaherukkamehulle, mutta maku on sitäkin hienompi.

Lakkalikööri. Runsaan täyteläinen lakan maku ja tuoksu. Cocktailien tullessa muotiin liköörit tulivat suurimpaan suosioonsa niiden ainesosana. Pernod-likööriä joutuu myös arvostamaan esim. lammasruokien marinadina. Temolan Viinitila tuottaa parhaista suomalaisista raaka-aineista korkealaatuisia, palkittuja tilaviinejä, liköörejä, siidereitä ja tisleitä. Likööreitähän voi tehdä kaikenlaisista syötävistä luonnon marjoista ja hedelmistä. Raikas, aidon persikan makuinen kirkas likööri, joka toimii monissa juomasekoituksissa, kokeile esim. kuohuviinin kanssa. Tuote on saatavilla Alkon tilausvalikoimassa.

Altia tuo maahan, valmistaa ja markkinoi väkeviä juomia sekä viinejä. On olemassa mietoja sekä erittäin alkoholipitoisia yrtti- ja maustelikööreitä. Kauniin punaista juomaa voi nauttia lämmitettynä pakkasen paukkuessa tai kesäauringossa viileänä, kukin makunsa mukaan. Vuosia on yritetty saada lupaa tilalla tuotetun liköörin ja sahdin myyntiin suoraan tilalta. Hallituksen sosiaalipoliittinen ministeriryhmä esittää alkoholilakiin muutosta, jonka mukaan tilaviinin ja sahdin vähittäismyyntiluvan haltija voisi tulevaisuudessa myydä myös enintään 22 tilavuusprosentin vahvuista tilalikööriä suoraan asiakkaalle. Jägermeister.

Likööri on alkoholijuoma. Alkoholipitoisuus vaihtelee 15–55 %-vol välillä.