alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Konjakit ja Brandyt

photo: brandy lasi

Mikä on hyvä konjakki? Hennesy X.O., Martell Cordon Bleu, Remy Martin V.S.O.P., Le Reviseur Napoleon, Renault Carte Noire Extra, Camus Grand V.S.O.P., Courvoisier Very Special, Albert Jarraud V.S.O.P. Kaikki konjakki on brandya, mutta kaikki brändy ei ole konjakkia. Konjakista ei oikein ole muuta muistikuvia, kuin puolikkaan pullon jälkeen tulee erittäin hirveä rapula. Kestää koko päivän. Puhalluttaa, janottaa ja veden juomisen jälkeen tuntuu, että menee vain enemmän päähän. Hennessy Paradis (X.O.) voisi olla joskus mielenkiintoinen maistelukohde.

photo: Konjakki Ranskassa

Brändy, I think (makusaioista) that brings Courrirer Napoeon cocoa flavor makes does not even resemble the brändy and the time for a pleasant taste. Larsen XO, Mitään hienompia ei ole tullut maisteltua, muutenkin aika vähäistä tuo konjakin kulutus.

Konjakki on suosittua, joten sitä kysytään paljon. Erityisesti uusrikkaat kiinalaiset, joille länsimainen luksus on uutta ja haluttua, ostavat konjakit pois markkinoilta kuleksimasta. Joten sitä täytyy tuottaa enemmän ja myydä nuorempana. Joten konjakki saatetaan myyntipakkauksiin VS-pulloissa jo kaksivuotiaana. VSOP:n minimi-ikä on neljä vuotta ja XO:n (Extra Old) vain kuusi vuotta. Vertaa tätä vaikka viskien puolelle, jossa alle kuusivuotisella tisleellä ei asiaa markkinoille ollenkaan. Konjakki myydään liian kalliilla liian nuorena, koska markkinoilla ei ole kärsivällisyyttä.

photo: tislaamalla konjakki ja brändy

La Grande Champagne: Parhaana pidetty alue konjakin tuotantoon. Avoin leudolle meri-ilmastolle. Maaperä suurimmaksi osaksi alueen parasta kalkkia. Rypäleet saavuttavat parhaimman hapokkuuden, lopputisleestä tulee kevyttä, täyteläistä ja pääosin kukkeaa. Grande Champagnen konjakit vaativat pitkän ajan tammitynnyreissä saavuttaakseen täyden kypsyyden.

Brandyt valmistetaan tislaamalla miedosta viinistä eli rypäleviinistä. "Tallinnassa pullotettua brandya" en ole niinkään tavannut. Useimmat Virossa myytävät edullisemmat brandyt ovat havaintojeni mukaan kotoisin eteläisistä entisistä neuvostotasavalloista (Armenia, Azerbaidžan, Georgia, Moldova tms.) Kyllähän ne asiansa ajavat ja vastinetta hinnalleen tuovat, kunhan ei odota niiltä samaa kuin konjakilta. De Luze XO konjakki hinta laatusuhde on erittäin hyvä Virossa.

Maxxium Finlandin historia alkaa olympiavuodesta 1952, jolloin Herrick Arvidson perusti omaa nimeään kantavan alkoholiagentuuriliikkeen. Alusta lähtien tuotevalikoimaan ovat kuuluneet kansainvälisesti tunnetut merkit kuten Rémy Martin -konsernin konjakit, brandyt ja useat liköörit.

Konjakit ja brandyt ovat viinitisleitä. Kaikilla brandyilla ei ole laatuluokitusta, mutta tunnetuimmat laatuluokitellut brändyt ovat konjakki ja armanjakki.