alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Katkerot

photo: Katkerot

Katkerot Riikan balsami, Unicum ja Jägermeister.

Katkerot, jotka tunnettiin myös nimellä elixirs, ovat katkeroiden maustejuurista tai kuorista uutetuilla katkeroaineilla maustettuja viinoja. Grogikatkerot ovat Campari 21.0%, Carillo 21.0%, Champion 28.0%. Maha- ja mauste-katkerot ovat Angostura 44.7%, Averna Amaro Siciliano 29.0%, Fernet Branca 40.0%, Gammel Dansk 38.0%, Underberg 44.0%, Zwack Unicum 40.0%. Katkeroita käytetään ruokaryyppynä ja drinkeissä.

Katkeroita valmistetaan joka puolella Eurooppaa, mutta Italiassa katkerot ovat olleet erityisen suosittuja. Tunnetuin näistä on italialainen Campari, punertava juoma, jonka väri oli alkujaan peräisin eräästä kirvasta. Suomalaiset vastineet Camparille ovat katkerot Carillo ja Champion Bitter.

Grogi-katkerot jotka ovat miedommin maustettuja makeita seurustelujuomia jossai alkoholiakin on vähemmän. Niitä tarjoillaan usein pidennettyinä soodalla tai tuoremehulla. Tunnetuimpia merkkejä ovat suomalainen Champion, suomalainen Carillo ja italiailainen Campari. Mauste-katkerot ovat mahakatkeroitakin voimakkaammin maustettuja. Maustekatkeroita käytetään juomasekoitusten mausteina, ei nautita laseittain. Tunnetuin maustekatkero Angostura Aromatic Bitters. Maha-katkerot jotka ovat erittäin voimakkaasti maustettuja, alkoholiprosentti 35-45 %. Ne tarjoillaan huoneenlämpöisenä snapsi –tai on the rockslasista. Tunnetuimpia merkkejä: saksalainen Underberg ja italialainen Fernet Branca.

Katkerot, jotka tunnettiin myös nimellä elixirs, ovat voimakkaasti maustettuja väkeviä alkoholijuomia.