alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Ginit

photo: ginit pullo

Ginit ovat väkeviä, värittömiä ja voimakkaasti maustettuja viinoja. Pitkään tätä herkullista alkoholia nautiskelleena olen tullut itse siihen tulokseen että paras alkosta saatavin on Beefeater. Ostakaa aina ginit esim. Tallinnan laivalta, niin saatte aitoa 47,3%:sta, eikä mitään vedellä laimennettua. Vapaiden miesten ziniä en oo vielä maistanut koska olen varattu. Gordon's London Dry Gin (Englanti) 0,5L PET, €7,83.

Tuli maistettua Bombay Sapphirea lantrattuana Schweppesin Indian Tonic Waterilla. Kirkkaana juomana ja sopivan aromikkuutensa vuoksi gin on mitä mainioin perusviina monelle juomasekoitukselle. Erinomaista, joskin vähän tuli sellainen olo, että meni hyvät ginit ja tonicit hukkaan, tätä olisi voinut kutsua sitruunasorbetiksikin. Tällaisissa testeissä pyritään että mahdollisimman moni, mielellään kaikki Suomen markkinoilla olevat ginit olisivat testissä, mutta nyt jäimme kaipaamaa muutamaa maailman merkkiä sekä yhtä pohjoissuomalaista erikoisuutta.

Suurin osa gineistä on London Dry Gin – tyyppisiä (kuivia ja melko maustettuja). Itse selailin vanhoja lehtiä, joita on jostain syystä tullut säästettyä ja löysin Kauppalehti Optiosta vuodelta 2004 Gin Tonic -sokkotestin.

Ginit on alkoholijuomat joka valmistetaan tislaamalla viljasta ja katajanmarjoista.