alkokauppa

vuodesta 2004
pidä tuomion puhdasta
juoda vastuullisesti

illustration: alkoholi

2004 - 2022 © alkokauppa.com, info.

alkokauppa.com

Akvaviitit

photo: akvaviitit, Mannerheim ja Grönvall

Sekoitteen tilaaja ja tekijä: Mannerheim ja Grönvall.
Kuva vuodelta 1942.

Tyypillisimmin akvaviitti nautitaan jääkaappikylmänä snapsina laimentamattomana jäähdytetyistä laseista. Norjalaiset akvaviitit nautitaan huoneenlämpöisinä. Norjan vanhin tuotemerkki Linie Aquavit on maailman vanhin myynnissä oleva akvaviitti, jonka historia yltää 200 vuoden päähän. Linie Akvavit on norjalaisten ylpeys. Akvavit on norjalaisille vähintään yhtä tärkeä kuin Koskenkorva suomalaisille. Suomessa akvaviittia valmistaa vain Saimaa Beverages, jonka tuoten nimesi on Finsk Akvavit. Alkon hyllyssä sitä on ja asiantuntijat ymmärtävät, miksi se maksaa hiukan enemmän kuin muut akvaviitit. Rajamäen Akvaviitti on historiaa.

Isän ja äidin mielisnapsi oli akvaviitti.

Mannerheim ei pitänyt raakan viinan mausta, joten adjutantti Grönvall sekoitti marsalkan ryyppyyn suomalaista akvaviittiä, giniä ja vermuttia.

photo: akvavit ja rapu

Akvaviitti on erittäin sopiva rapujen kanssa!

Suomen legendaarisimman juomasekoituksen, Marskin ryyppy:

Ei varsinaisesti akvaviitti, mutta erittäin sopiva rapujen kanssa, kuka niitä mitenkin haluaa syödä.

Akvaviitit ovat: Snälleröds Mäskdrängens Akvavit 40.0%, Skåne Akvavit 40.0%, Linie Aquavit 41.5%, Gammel Opland Aquavit 41.5%, Aalborg Jule Akvavit 47.0% ja Aalborg Jubilæums Akvavit 42.0%.

Akvaviitit, päämauste on kumina, tarjoillaan kylmänä tai sellaisenaan ruokaryyppynä jäähdytettynä. Akvaviitit on sanan akvaviitti monikko.

Tunnettu akvaviitti on esimerkiksi Tanskalainen Aalborg Akvavit.